Українців з Уханя повезуть під Полтаву / Facebook, Татьяна Доцяк

Евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії «Нові Санжари» у Полтавській області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. 

Читайте такожПротести та медики в аеропортах: як Україна зустрічає літак з Китаю

«Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області», - йдеться в повідомленні.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть там в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки. 

У МВС наголосили, що всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу.

МВС констатували, що загрози здоров’ю громадян відсутні, спільно з Міністерством охорони здоров'я проводяться активні профілактичні заходи.

Раніше стало відомо, що евакуйованих з Китаю українців привезуть на Полтавщину - в санаторій МВС у Нових Санжарах.

У зв'язку з цим в регіоні розпочалася акція протесту. В'їзди в Нові Санжари і Лелюхівку заблокували місцеві автомобілісти. Близько двох десятків машин, деякі з причепами, припарковані обабіч автодороги, що веде в селища від траси М-22 Полтава — Олександрія.

Зранку на в'їзді в смт Нові Санжари Полтавської області почалися зіткнення поліції і місцевих жителів, які протестують проти прибуття евакуйованих з китайського Уханя українців.