Літак в 09:40 приземлився в "Бориспіль", а після дозаправки вилетів з аеропорту в Харків / facebook.com/zelenskiy95

Українці в соціальних мережах бурхливо відреагували на евакуацію українців з китайського Уханя, який став епіцентром поширення смертельного коронавірусу.

Відсутність офіційних даних про те, куди саме будуть доставлені українці, створило напруженість у ряді регіонів. На Львівщині, Київщині, Тернопільщині місцеві жителі виходили на мітинги і акції протесту. А вже сьогодні, після отримання інформації про можливе розміщення українців на Полтавщині, мітингувати почали жителі селища Нові Санжари.

Деякі в соцмережах також негативно відреагували на повернення українців.

Відео дня
Скріншот: Юрій Лаврін / Facebook

Президент Володимир Зеленський звернувся до противників евакуації і заявив, що Україна буде боротися за кожного свого громадянина.

"Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився в біді, де б він не знаходився. Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не буде здавати своїх. Такою буде державна політика – я це гарантую. Але такою ж повинна бути і реакція суспільства – я на це дуже сподіваюся", - зазначив він.

Новинну стрічку Facebook та інших соцмереж заповнили коментарі на цю тему.

Також користувачі Facebook активно почали робити фотожаби і меми на тему повернення українців з китайського Уханя.

Ілюстрація: соцмережі
Ілюстрація: Олександр Ильющенков/Facebook
Ілюстрація: соцмережі
Ілюстрація: соцмережі
Ілюстрація: соцмережі
Ілюстрація: соцмережі
Ілюстрація: соцмережі
Ілюстрація: Денис Безлюдько/Facebook (Оригінал: Marek Raczkowski)

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з китайського міста Ухань. На борт літака, що вилетів з Китаю в Україну, китайські медики не допустили чотирьох осіб - трьох українців і одну іноземку. Спочатку передбачалося, що з міста Ухань будуть евакуйовані 48 українців, охочих покинути країну, і 29 іноземців. Всього на борт допущено 73 людини.

Пізніше стало відомо, що евакуйованих з Китаю українців привезуть на Полтавщину - в санаторій МВС у Нових Санжарах. У зв'язку з цим в регіоні розпочалася акція протесту.

В'їзди в Нові Санжари і Лелюхівку заблокували місцеві автомобілісти. Близько двох десятків машин, деякі з причепами, припарковані вздовж автодороги, що веде в селище від траси М-22 Полтава - Олександрія.

Вранці на в'їзді в селище почалися зіткнення поліції і місцевих жителів, які протестують проти прибуття евакуйованих з китайського Уханя українців.