Фото: Посольство України у КНР

Матір однієї з евакуйованих розповіла, що її доньці почали надходити погрози з боку інших громадян з приводу повернення з Уханя.

Про це пише BBC.

Читайте також"Сльози на очах": українка з Китаю пояснила, чому відмовилась повертатися на Батьківщину

Відео дня

«Їй писали, щоб ви здохли, щоб не їхали сюди», – сказала жінка.

Погрози почали надходити після того, як дівчина розповіла ЗМІ свою історію про евакуацію.

«Люди просто нелюди, ну як так можна? Вони таке говорять, бо це не стосується їхніх дітей. Перед посадкою на борт їх сто разів перевірили. Якби були якісь симптоми, їх би не пустили на борт. Я боюсь, що їх можуть не пустити, переживаю. Скільки у нас людей з відкритою формою туберкульозу? Скільки у нас людей хворіють і помирають від грипу хворі? У мене не те що злість, це велика образа на людей. Ну як так? Говорив хтось там, щоб в Чорнобиль їх повезли. Хіба це люди?», – заявила матір евакуйованої.

Як повідомляв УНІАН, в медцентр МВС "Нові Санжари" повинні доставити евакуйованих з Китаю людей, які сьогодні прибули в Україну.

Протягом 14 днів люди будуть перебувати у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки. Місцеві жителі злякалися сусідства з карантином і перекрили трасу М-22 Полтава-Олександрія в знак протесту. Зранку між протестувальниками та правоохоронцями виникла короткострокова сутичка.

Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть в Нові Санжари, то вони будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу». МВС підвело до місця подій бронетехніку.