Прикордонники не пустили до України росіян / фото dpsu.gov.ua

Під час оформлення рейсу «Мінськ-Київ» прикордонники виявили серед пасажирів двох росіян, які працюють у сфері масової інформації. Обом іноземцям відмовили у перетині кордону України.

Як повідомляється на сайті ДПСУ, перший росіянинин - письменник та журналіст. 

Читайте такожВ Одеській області прикордонники силоміць видворили молдаванина-комуніста (відео)

Відео дня

“Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтинг та пошук натхнення. Але факт, що цей пасажир «шукав натхнення» в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому змоги підзаробити на лекціях у Києві”, - йдеться в повідомленні. 

Тим самим рейсом, з тією ж метою, на запрошення тієї ж організації в Київ прилетіла також москвичка 1983 року народження. 

Росіянка, як зазначається, забезпечує комунікацію групи компаній, які ведуть діяльність в тимчасово окупованому Криму. У своїх соцмережах дівчина викладає фото із заходів, організованих російськими силовиками, із забороненою в Україні атрибутикою та зі зброєю. Їй також не дозволили в’їхати в Київ. 

Обом росіянам відмовили у перетині державного кордону України та проставили заборону в’їзду в нашу країну на 3 роки. Зранку вони зворотнім рейсом відлетіли у Мінськ. 

“Українська правда” повідомляє, що мова йде про головного редактора видання “Snob.ru” Олександра Мушарева та піарницю Катерину Білоусову. 

Мурашев у своєму Facebook зазначив, що це мав бути вже п’ятий його візит в Україну. Крім нього, перетнути кордон не дозволили ще чотирьом учасникам заходу в Києві. 

21 лютого прикордонники не пропустили в Україну росіян, які їхали до Києва для проведення тренінгів та лекцій з написання текстів, комунікацій, піару та журналістики.

Як повідомило УНІАН джерело у Держприкордонслужбі, йдеться про громадян РФ Дмитра Сидоріна, Андрія Фрольченкова і Катерину Дементьєву, яка є топ-менеджером російського «Яндексу».