Ілюстрація / REUTERS

Понад 90% прокурорів регіональних прокуратур беруть участь у атестації.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, сьогодні, 2 березня, прокурори регіональних прокуратур почали проходити атестацію.

У відомстві нагадали, що процес атестації однаковий для всіх прокурорів і є ідентичним до процедури атестації прокурорів Генеральної прокуратури перед створенням Офісу генпрокурора.

«Перший та другий етапи атестації пройдуть з 2 по 5 березня 2020 року у Києві. Задля забезпечення безперервності роботи регіональних прокуратур, прокурори з однієї прокуратури складають іспити в різні дні», - заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Читайте такожВ Офісі генпрокурора розповіли, коли планують завершити атестацію всіх прокурорів у регіонах

Дати проведення третього етапу - співбесід - будуть визначені за результатами тестувань та перевірки поданих прокурорами документів. Кожен прокурор, який успішно пройде два перших етапи і буде допущений до третього, буде персонально поінформований про дату співбесіди.

«Співбесіди проводитимуть кадрові комісії, до складу яких входять працівники Офісу генпрокурора, представники міжнародних неурядових організацій, проектів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій», - йдеться у повідомленні.

Також стосовно прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність, яка включатиме відповідність витрат і майна прокурора та членів його сім’ї, а також близьких осіб задекларованим доходам, відповідність поведінки прокурора вимогам професійної етики.

Наголошується, що до перевірки на доброчесність, яка є елементом останнього етапу у проходженні атестації, залучені не лише працівники НАБУ, але і громадськість.

Після проходження атестації діючих прокурорів, розпочнеться добір у регіональні прокуратури. «Найближчим часом ми плануємо завершити добір у Офіс генерального прокурора. Так само ми будемо проводити добір нових людей у регіональні, а потім і у місцеві прокуратури», - зазначив Рябошапка.