Всім, хто в'їжджає до України, міряють температуру / фото УНІАН

Спеціальні заходи для недопущення до України коронавірусу, введені з 25 лютого для всіх, хто в'їжджає з-за кордону і з окупованих територій, не спровокували черг.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише 112.ua.

Він нагадав, що всім, хто в'їжджає до України, проводять температурний скринінг. За словами Демченка, для прикордонників не має значення країна, з якої прибуває людина - перевіряють усіх без винятку як в аеропортах, так і в автомобільних пунктах пропуску.

Відео дня

На вимірювання температури, зазначає спікер ДПСУ, йдуть секунди. З його слів, люди спочатку з подивом ставилися до цих заходів, але нормально сприймають їх необхідність.

Читайте такожУ військовому внз Харкова планують обмежити догляд курсантів до звільнення з-за загрози коронавіруса

Якщо у людини виявляють підвищену температуру, їїо відразу передають до рук медпрацівників: або у медпункт на кордоні, або викликають швидку і відправляють у медичний заклад.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тис. 219 випадків захворювання COVID-19, померли 4 тис. 024 людини.

Влада кількох країн, зокрема Італії та Ірану, у зв'язку з численними випадками інфікування новим коронавірусом ввела заборону на проведення масових заходів з метою запобігання поширення захворювання.