Митрополит розповів, як будуть причащати вірян під час пандемії / фото УНІАН

У храмах Української Православної Церкви (УПЦ) вживуть заходи обережності та протиепідеміологічної безпеки у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Читайте такожУ Радомишлі через коронавірус закрили ринки та призупинили рух транспортуПро це повідомляє центр інформації УПЦ з посиланням на голову Синодального відділу церкви з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів митрополита Філарета (Кучерова).

«Кожна людина повинна з повною відповідальністю поставитися до подій. Якщо хтось відчуває первинні ознаки будь-якого респіраторного захворювання – треба утриматися від відвідування храму та участі в богослужіннях. Це стосується як мирян, так і священнослужителів. Священнослужителям необхідно приділити особливу увагу заходам безпеки та протиепідеміологічної безпеки у храмах. Важливо дотримуватися рекомендацій щодо обробки дезінфікуючими засобами ікон і інших поверхонь, з якими людина має безпосередній контакт», – сказав митрополит Філарет.

Відео дня

При цьому він повідомив, як будуть причащати вірян під час пандемії.

«На період пандемії слід утриматися від цілування святинь, замінивши його поклонінням. Священникам необхідно утриматися від викладання благословення через цілування руки. У храмах варто розглянути можливість вживання одноразових стаканчиків для запивки після причастя або обмежиться, відповідно до грецької традиції, куштуванням виключно антидора... Нам слід пам'ятати й про духовне розуміння хвороб і випробувань», – підкреслив архієрей.

Раніше УНІАН повідомляв, що в ПЦУ посилили заходи протиепідемічної безпеки у храмах.