Ілюстрація REUTERS

Окупаційна влада «ДНР» оголосили про введення режиму підвищеної готовності» у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19.

Читайте такожВ Італії за добу померли 175 інфікованих коронавірусом

Як повідомляють підконтрольні бойовикам ресурси, відповідний указ видав ватажок бойовиків Денис Пушилин.

Відео дня

В указі пропонується забезпечити цілодобове чергування на кордоні та в пунктах пропуску на лінії розмежування для виявлення людей з підвищеною температурою і направлення їх в інфекційні відділення для встановлення діагнозу.

Окремий пункт зобов'язує прибулих з Китаю, Іспанії, Італії, Ірану, Південної Кореї, Франції, Німеччини та України забезпечити самоізоляцію на дому протягом двох тижнів з дня прибуття в ДНР. При даному режимі пропонується не відвідувати роботу або навчання, постаратися мінімально перебувати в громадських місцях.

Крім того, забороняється в'їзд жителів з підвищеною температурою тіла і респіраторними симптомами з підконтрольною Києву території, «якщо вони не мають реєстрації в Республіці». Вводиться заборона на проведення масових заходів з чисельністю учасників в понад тисячу.

"Указ" набув чинності 14 березня.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я закликає українців уникати відвідування місць масового скупчення і по можливості залишатися вдома у зв'язку з введенням карантину  через спалах коронавіруса.