Медперсоналу інфекційних лікарень обіцяють 100% надбавки до зарплати / фото УНІАН

Дніпропетровська облрада виділила 44,5 мільйона гривень на заходи епідемічної безпеки у зв’язку з коронавірусом.

Як повідомили УНІАН у прес-службі обласної ради, за виділення цих коштів проголосували депутати бюджетної комісії облради, яку в екстреному порядку зібрали в режимі телеконференції. Голова облради Святослав Олійник підписав відповідне розпорядження.

Зазначається, що з них 21,5 млн грн направлено на забезпечення готовності закладів охорони здоров’я Дніпропетровської області до надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворювання на коронавірус 2019-nCoV.

Відео дня

Окрім того, 23 млн грн підуть на централізовану закупівлю медичного обладнання.

Одночасно вирішується питання додаткового фінансування доплати лікарям та термінової закупівлі засобів індивідуального захисту підвищеного ступеню медичним працівникам, які є в зоні найбільшого ризику при контакті з потенційно інфікованими особами.

«Медперсонал, який працює в інфекційних клініках і буде задіяний у лікуванні людей з підозрою на коронавірус або безпосередньо інфікованих, отримає 100% надбавки до зарплати і страхування життя. Усі заходи здійснюються за рахунок фінансування з обласного бюджету», - цитує прес-служба голову облради Олійника.