Двоє українських вчителів потрапили у ТОП-50 світової премії / фото facebook.com/GlobalTeacherPrizeUkraine/

Двоє українських вчителів Олександр Жук та Наталія Гладких потрапили до п’ятдесятки світової премії Global Teacher Prize.

Про це повідомляється на сторінці конкурсу Global Teacher Prize Ukraine.

«Олександр Жук і Наталя Гладких тепер офіційно одні з кращих вчителів світу. Сьогодні вночі стало відомо, що вони виявилися найкращими з-поміж 36 тисяч учасників та потрапили в ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize, претендуючи на $1 000 000», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Україні молодим вчителям зі стажем до 10 років виплатять 21 тисячу гривень

Наталя Гладких — педагог з Києва, фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2017. Вона розробила освітню програму в школі, в якій навчається 35 підлітків із різними важкими порушеннями розвитку.

Також Гладких є керівником всіх інклюзивних проєктів громадської організації «Бачити Серцем», що допомагає дітям, підліткам і молодим людям з інвалідністю, створюючи умови для їх соціалізації та адаптації в суспільстві.

Олександр Жук — 29-річний учитель інформатики Запорізької спеціалізованої школи-інтернату «Джерело», який став найкращим вчителем України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2018.

Він потрапив у ТОП-30 молодших за 30 від «Київ Пост 2018», а указом президента йому надали звання «Заслужений вчитель України». Жук вивчив жестову мову, щоб спілкуватися з учнями.

Global Teacher Prize - світова щорічна премія вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Премію заснував фонд Varkey GEMS Foundation, щоб підкреслити важливість педагогів і той факт, що в усьому світі їхні зусилля варті того, аби бути визнаними на найвищому рівні.

Нагадаємо, за версією Global Teacher Prize Ukraine, найкращою вчителькою країни у 2019 році стала Наталя Кідалова з Мелітополя. Наталя Кідалова викладає англійську мову та українську мову і літературу в Мелітопольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 23. Її педагогічний стаж — 23 роки.