У дипломата виявили коронавірус / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що наразі за кордоном у одного українського дипломата діагностовано інфікування коронавірусом, а у ще трьох - підозра на інфекцію.

Читайте такожШашлики на природі та торгівля "з рук": українці вперто ігнорують карантин (фото, відео)

Про це Кулеба сказав під час відеовключення в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

Зокрема, його запитали, якщо українські дипломати за кордоном підхоплять коронавірус, чи гарантується їм лікування у країнах перебування.

"На жаль, в одного з наших співробітників за кордоном вже діагностований коронавірус, і він проходить у доволі важкій формі, але стан нашого колеги стабільний. В іншому дипломатичному представництві троє співробітників мають підозру на коронавірус і знаходяться в ізоляції, тому наші дипломати - це такі ж люди, як і всі інші, і вони теж опиняються під загрозою", - сказав Кулеба.

У цьому зв'язку міністр сказав, що для нього надзвичайно важливо зберегти життя і здоров'я дипломатів, а головне - зберегти їх як представників держави на місцях з метою надання допомоги іншим українцям.

Він додав, що сьогодні дзвонив в одне з українських посольств і одне з генеральних консульств України і розпитував про стан колег, а також запитував, чи потрібна їм якась допомога. "Наразі вони справляються на місці, але я запевнив кожного в тому, що як міністр буду робити все від мене залежне для того, щоби захищати їхнє здоров'я і їхню безпеку", - сказав глава МЗС.