В Одесі на час карантину буде тільки 10 автобусних маршрутів \ фото culturemeter.od.ua

В Одесі на час карантину діятимуть 10 із 64 автобусних маршрутів.

Читайте такожКарантин в Одесі: медуніверситет закриває клініку з апаратами для вентиляції легенів

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Олександр Ілько.

Відео дня

Він зазначив, що збережуться без зміни такі автобусні маршрути - №№ 146,121, 214, 165, 232, 127, 242, 191. Також функціонуватимуть ще 2 маршрути - №№ 220 і 201, але з дещо зміненою схемою руху.

Як пояснив Ілько, ці 10 маршрутів обрано, оскільки зв'язують «спальні» райони і вкрай важливі об'єкти міської інфраструктури - лікарні, сервіс-центри тощо. Інтервал руху має становити 5-7 хвилин. Транспорт з інших автобусних маршрутів (загалом, без урахування літніх, їх 64) буде переведено на десять зазначених маршрутів.

«Сьогодні об 11.00 відбулася нарада з усіма перевізниками міста і прийнято рішення - маршрутна мережа трамваїв і тролейбусів функціонує без змін», - додав директор департаменту.

Громадським транспортом зможуть скористатися тільки городяни, які працюють, за наявності відповідних документів.

Як акцентував Ілько, відсьогодні робота з перевезення пасажирів у місті ділиться на два етапи. Етап перший - пасажири перевозяться за наявності службового посвідчення або довідки з місця роботи, яка підтверджена документом, що посвідчує особу.

Другий етап полягає в тому, що вказаний департамент запровадить єдину перепустку для проїзду в транспорті. Передбачається, що упродовж трьох днів такі перепустки буде виготовлено.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що на час карантину транспорт міста планують перевести на спеціальний режим роботи.