Харків'яни без потреби дзвонять в газову службу / фото УНІАН

У Харкові під час карантину почастішали неправдиві виклики від дітей до місцевої газової служби.

Про це повідомляє Status Quo "з посиланням на прес-службу "Харківміськгазу".

За добу диспетчери компанії отримують близько 200 дзвінків, близько 15-20% з них виявляються заздалегідь помилковими - це витівки дітей чи дорослих людей. У компанії нагадали, що за неправдиві виклики пожежно-рятувальної служби, поліції, швидкої медичної допомоги, аварійно-диспетчерської газової служби для всіх порушників закону передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відео дня

Читайте такожНа Харківщині вирішили ввести режим надзвичайної ситуації

"Помилкові дзвінки відволікають оператора і займають телефонні лінії, а в цей час хтось дійсно потребує допомоги пожежників, рятувальників, медиків. Адже в такі моменти рахунок йде на секунди. Тому батькам необхідно пояснювати своїм чадам наслідки подібної витівки", - зазначив начальник аварійно-диспетчерської служби міськгазу Дмитро Толпінський.

У компанії підкреслили, що будуть ініціювати притягнення до адміністративної відповідальності усіх, хто вирішить "пожартувати", викликавши без потреби газовиків.

Як повідомляв УНІАН, у Харківській області правоохоронці штрафуватимуть священнослужителів, які порушать карантинний режим.