Туристи кажуть, що їх не попередили про обсервацію \ mvs.gov.ua

Українські туристи, які прилетіли з Балі чартерним рейсом, заявляють, що їх не попереджали про обов'язкову обсервацію в Україні, а тепер пропонують платну.

Читайте такожУкраїнці, які надалі повертатимуться додому, проходитимуть двотижневу обсервацію - Зеленський

Про це йдеться в заяві одного з пасажирів на відео, яке виклав адвокат Масі Найєм. Пасажир заявив, що чартер вони оплатили самостійно – і при покупці квитків їм ніхто не розповів про те, що вони будуть на обсервації, а тепер рекомендують обсервацію в двох готелях за 380 євро і в одному готелі можна безкоштовно.

Відео дня

За словами чоловіка, в літаку залишилося 130 осіб з 180-ти, є діти і літні люди. Води і їжі немає, повітря "зовсім небагато", одяг і багаж – на злітній смузі.

Пасажири заявили, що вони готові пройти обстеження і тести за свої гроші, щоб довести, що вони не хворі коронавірусом.

"Літак прилетів з Балі. Приземлився у Києві. На борту 15 дітей. Але громадян України не випускають з літака. Всіх не випускають. Умова? Підписання якогось документу, в якому йдеться про те, що всі повідомлені про причини і характер обсервації, про наслідки недотримання режиму і т. д. Але... Ніхто не відповідає на питання, не виконує ті умови, під якими просять підписатися. Заборонили знімати будь-які відео з літака. Адвоката до них не пускають (тому що це карантинна зона... Конституція не працює під час карантину?). Туалети перестали працювати, їх закрили. Води немає - закінчилася. Проблема в комунікації. Людям можливо все пояснити. А не кинути на амбразуру командира і бортпровідника", прокоментував ситуацію Масі Найєм.