Також порушнику карантину доведеться сплатити 420 гривень судового збору / фото REUTERS

У Сумах чоловіка, який перебував у приміщенні продуктового магазину без захисної маски і відмовлявся її надягати, сьогодні суд притягнув до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину та наклав на нього штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Зарічного районного суду м. Суми.

У суді нагадали, що, відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, ввечері чоловік зайшов до магазину «АТБ» без засобів захисту, тобто перебував у публічному місці без засобів індивідуального захисту (медичної або респіраторної маски). Цим він порушив рішення виконавчого комітету Сумської міськради, відповідно до якого на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади заборонено перебувати у публічних місцях, громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, та скоїв правопорушення передбачене ст. 44-3 КУпАП.

Відео дня

«Чоловік у судовому засіданні не заперечував проти тих обставин, що зазначені в протоколі, та пояснив, що дійсно перебував у магазині без маски. Провина чоловіка підтверджується зібраними матеріалами справи, які досліджені в суді. При призначенні адміністративного стягнення, судом враховано характер скоєного правопорушення та особу правопорушника», – зазначається у повідомленні.

Також чоловікові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 420,4 грн на користь держави.

Як повідомляв УНІАН, виконавчий комітет міської ради 28 березня затвердив правила поводження на вулицях та в громадських місцях населених пунктів Сумської міської ОТГ під час карантину.

29 березня в Сумах співробітники патрульної поліції склали адміністративний прокол за порушення карантину на чоловіка, який відмовився вдягати засіб індивідуального захисту органів дихання у супермаркеті і не реагував на зауваження охоронців, намагаючись потрапити без неї до торгової зали.