Відновлення роботи стосується ринків, які не займаються стихійною торгівлею / фото УНІАН

У Житомирському районі 3 квітня відновлять роботу продовольчі ринки після тимчасового закриття через карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалила сьогодні районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Йдеться не про стихійні ринки у селах та селищах, а про ті, які мають статус ринків», - зазначалося під час засідання комісії.

Відео дня

Мотивував таке рішення керівник продовольчого ринку військового селища Новогуйвинське, який зазначив, що зараз набагато небезпечніше для жителів приміського селища їздити за продуктами  громадським транспортом до Житомира, аніж купувати їх на місцевому ринку.

При цьому на засіданні комісії наголошувалося, що продовольчі ринки району, яким дозволяється відкриватися з завтрашнього дня, повинні дотримуватися усіх санітарних правил.

У Житомирі роботу продовольчих ринків після тимчасового закриття через карантин не відновили, оскільки, за твердженням місцевої влади, наразі немає змоги забезпечити повний контроль над безпекою для продавців та покупців

У Житомирському районі налічується декілька продовольчих ринків, найбільший з яких – у селищі Новогуйвинське.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Міністерство охорони здоров’я дозволило відновити діяльність продуктових ринків на час карантину за умов дотримання низки вимог, насамперед, забезпечення персоналу та покупців засобами захисту і дотримання протиепідемічних заходів.

Станом на 2 квітня у Житомирській області зафіксовано 6 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, у тому числі – 2 у м. Радомишль (з них 1 летальний), 1 – у Житомирі, 2 – у Бердичівському та 1 – у Малинському районах.