НАЗК назвало акт, ухвалений попередниками, "незаконним" / УНІАН

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков вніс очільнику СБУ Івану Баканову припис щодо усунення порушення Закону України «Про запобігання корупції» та скасування зазначеного незаконного акту. На виконання припису СБУ скасувала акт.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби агентства.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 7 квітня

Відео дня

У НАЗК нагадали, що заходи з фінансового контролю декларацій осіб, що обіймають посади, перебування на яких пов’язане з державною таємницею, мають здійснюватися відповідно до порядку, який визначає Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) (ст.52-1 Закону України «Про запобігання корупції»). 19 липня 2019 року НАЗК затвердило порядок здійснення заходів фінансового контролю в СБУ стосовно окремих категорій осіб.

"Всупереч Закону у 2016 році СБУ затвердила акт, що встановлював щодо керівництва СБУ відмінні від інших працівників Служби правила подання декларацій. Це дозволило вказаним особам уникати фінансового контролю зі сторони НАЗК", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог законодавства, у 2020 році посадові особи СБУ, які призначаються та звільняються з посад актами президента, що не становлять державної таємниці, подають свої декларації до публічної частини Єдиного державного реєстру, пояснили в агентстві.