Великдень цьогоріч припадає на період дії карантину / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава зробить усе, щоб у кожного українця була можливість відсвяткувати Великдень вдома.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожЗМІ назвали дату, коли чекати послаблення карантину в Україні

Відео дня

«Окремо зупинюся на святкуванні Великодня в цьому році. Ми перебуваємо в постійному діалозі з главами всіх церков. Вже цієї неділі відзначатимуть Великдень християни західного обряду», - зауважив він.

За словами глави держави, українці опинилися в ситуації, коли необхідно змінювати свої традиції заради здоров’я та життя. «Зі свого боку ми зробимо все, аби забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. А вас я прошу згадати Божу заповідь про любов до ближнього. У часи коронавірусу найкращий прояв такої любові – це не створювати ближньому небезпеку для здоров’я та життя. Держава зробить усе, щоб у кожного була можливість відзначити Пасху вдома», - заявив він.

Президент висловив сподівання, що всі глави церков максимально сприятимуть такому рішенню, адже розуміють відповідальність, яку вони несуть за безпеку своїх прихожан.

«Зовсім скоро ми розповімо більш детально про наше бачення святкування Великодня у цьому році», - додав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

В Україні станом на 9:00 7 квітня зафіксовано 1 тис. 462 випадки коронавірусної хвороби. 45 осіб померли від COVID-19, 28 - одужали.