Годину тому до будівлі суду прибула Тетяна Чорновол / УНІАН

У Печерському райсуді Києва розпочалось засідання за клопотанням слідчого відділу розслідування військових злочинів ДБР щодо обрання запобіжного заходу екс-нардепу Тетяні Чорновол у вигляді домашнього арешту.

Трансляція відбувається на Youtube-каналі Судової влади.

Читайте такожЗ 16 квітня на в'їздах до Києва посилять контроль і мірятимуть температуру

Годину тому до будівлі суду прибула Тетяна Чорновол, яка заявила, що розслідування проти неї почалося 18 жовтня 2019 року. 

Підтримати Чорновол до суду прийшли народні депутати від "Європейської солідарності" та активісти, які організували під судом акцію на її підтримку. Серед них народні депутати Петро Порошенко, Ірина Геращенко, Володимир В'ятрович, Андрій Парубій, Ростислав Павленко та інші.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Чорновол заявила, що в її будинку представники ДБР проводять обшук. Вона оприлюднила скан-копію постанови Печерського райсуду Києва від 6 квітня, в якій вказано, що її разом з іншими особами підозрюють у причетності до вбивства громадянина Володимира Захарова.

У ДБР поінформували, що, за попередньою інформацією, 18 лютого 2014 р. підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій знаходився офіс однієї з політичних партій. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 р. народження, який перебував у приміщені партійного офісу. У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Пізніше у ДБР повідомили, що слідчі повідомили Чорновол про підозру в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).