Олег Сенцов прокоментував черговий обмін полоненими / Фото: УНІАН

Український режисер і колишній політичний в’язень Кремля Олег Сенцов прокоментував процес чергового взаємного звільнення утримуваних осіб, який сьогодні зранку розпочався на Донбасі.

Читайте такожРозпочався обмін з "ЛДНР" утримуваними особами: Україна повертає 19 своїх громадян

Про це він написав у Facebook.

Відео дня

«Черговий обмін. 19 наших сьогодні будуть нарешті вдома. Це дуже добре, і я вітаю цих людей зі свободою та дякую тим, завдяки чиїм зусиллям це сталося. Але це не усі українські полонені з ОРДЛО», - зазначив він.

Також, як наголошує Сенцов, Росія не віддає нікого із тих, кого тримає вже не один рік поспіль у своїх в’язницях, не звільнено нікого з кримських татар.

«Дудка, Куку, Виговський, Мустафаєв, Щур, Гафаров та сотні інших досі за гратами. Звісно, що Путін не хоче віддавати їх просто так, а хоче поступок України у відповідь, щоб повільно привести її назад, у своє кріпацьке стійло. Треба звільняти наших, але не треба при цьому торгувати країною!» - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня зранку розпочався черговий етап обміну, в рамках якого Україна повертає 19 громадян з тимчасово окупованих територій.

8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовились не пізніше Великодня - 19 квітня - здійснити обмін утримуваними особами.