Україна звільнила 20 своїх громадян, яких утримували в неволі в ОРДЛО / ОП

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що четверо осіб зі списку на обмін в під час процесу взаємного звільнення відмовились повертатись в ОРДЛО і залишились на підконтрольній території України.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна-24».

Читайте такожЗвільнених у рамках обміну українців доставили на обсервацію – Резніков

Відео дня

«Досить неочікуваною для нас новиною стало те, що під час обміну сьогодні 4 особи, які були у списку на переміщення на тимчасово окуповані території, відмовилися покинути підконтрольну територію України і залишилися тут», - зазначив він.

За його словами, сьогодні 20 осіб повернулись в Україну, 14 було переміщено в ОРДЛО в результаті обміну і четверо, які відмовились від цього обміну, залишись на підконтрольній території.

«Цей обмін відбувався у двох місцях в присутності представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, гуманітарної місії ООН, місії ОБСЄ, в тому числі був присутній консул РФ як сторони в Тристоронній контактній групі і яка є країною-агресором з початку війни у 2014 році», - додав Резніков.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 квітня у два етапи відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей.

Україна звільнила 20 своїх громадян, яких утримували в неволі на тимчасово окупованих територіях.

Серед звільнених переважно цивільні, а також двоє військових та один правоохоронець.