Луганськ називався Ворошиловградом у 1935-1958 і 1970-1990 роках / Сайт бойовиків

Ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник підписав "указ", яким перейменував Луганськ у Ворошиловград.

Документ у Facebook опублікував український журналіст Андрій Діхтяренко.

Читайте такожРосіяни висловилися про визнання "ЛНР" і "ДНР": третина проти втручання Кремля в конфлікт на Донбасі

Відео дня

У тексті говориться, що найменування "місто Ворошиловград" буде використовуватися поряд з найменуванням "місто Луганськ" при проведенні заходів, пов'язаних з Другою світовою війною.

Нагадаємо, що Луганськ називався Ворошиловградом у 1935-1958 і 1970-1990 роках на честь радянського військового Климента Ворошилова.

Ворошилов народився 23 січня 1881 року. В 1953 - 1960 роках був головою президії верховної ради СРСР. Двічі герой Радянського Союзу, герой соціалістичної праці. Один із перших Маршалів Радянського Союзу (1935 рік).

Під час Великого терору Ворошилов в числі інших наближених Сталіна брав участь у розгляді так званих «розстрільних списків». Ворошилов причетний до розстрілу понад 18 тисяч осіб.

Facebook Андрій Діхтяренко

Як повідомляв УНІАН, окупаційна влада на Донбасі продовжує здійснювати політику, спрямовану на створення в колаборантів і місцевого населення впевненості у визнанні окупованих районів Донецької та Луганської областей з боку Росії. Вони пообіцяли власникам "паспортів ЛДНР" російське громадянство.