Богослужіння транслюватимуться низкою українських телеканалів / фото УНІАН

Через загрозу подальшого поширення коронавірусу українцям наполегливо рекомендують не відвідувати церкви під час Великодніх богослужінь. Враховуючи ситуацію із карантином, єдиним безпечним і адекватним способом дотриматись традиції стане онлайн-трансляція богослужінь на Великдень.

Де можна буде подивитись богослужіння-онлайн на Великдень

Богослужіння онлайн Православної церкви України (ПЦУ) можна буде дивитися в ніч на 19 квітня на "1+1" і UA: Перший о 23:30 - 3:00.

Українська православна церква Московського патріархату - в ніч на 19 квітня на каналах "Інтер" та "Україна" о 23:00 - 3:00.

Відео дня

Українська греко-католицька церква (УКГЦ) - 19 квітня на ICTV і UA: Перший о 7:30 - 11:00.

фото t.me/V_Zelenskiy_official

Що кажуть про Великдень в умовах карантину представники найбільших українських церков

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній та митрополит Київський, предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав закликали вірян святкувати Великдень вдома і не наражати себе та близьких на небезпеку.

"Звичайно ми будемо святкувати Воскресіння Христове в особливих умовах. Але бачимо, що наші віряни відгукнулися на заклик церкви залишатися вдома. І останнє богослужіння в Михайловському соборі - ми бачимо, що люди відгукнулися на наш заклик і долучаються до молитов онлайн", – сказав Епіфаній.

"Ми просили всіх наших вірян святкувати цей Великдень вдома. І ми зможемо пережити пасхальну радість разом з вами, не наражаючи ваше здоров'я і життя на небезпеку. Тому молімося разом, молімося онлайн. Освятимо пасхальні кошики вдома", - зазначив Владика Святослав.

Предстоятель Української православної церкви «Московського патріархату» (УПЦ МП) Онуфрій заявив, що у храмах «УПЦ МП» відправлятимуть великодні богослужіння, але віряни стоятимуть і молитимуться на вулиці.

«У цей рік свято Святої Великодня у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах Пасхальні богослужіння будуть звершуватися», – сказав глава «УПЦ МП».

Він також висловив слова підтримки тим, хто хворіє. «Хочу втішити тих, хто через хворобу або з якихось інших причин залишаться вдома: ви не будете покинуті, ви зможете побачити Великодню службу по телебаченню», – зазначив Онуфрій.

«Ті ж віряни, які прийдуть на богослужіння, стоятимуть і молитимуться на вулиці, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм», – додав глава «УПЦ МП».

Редакція УНІАН долучається до закликів представників влади та церков за можливості залишатися вдома під час великодніх свят. Трансляцію богослужінь онлайн ви зможете подивитись на нашому сайті.