Ирина Геращенко

Про це на своїй сторінці в соцмережі написала народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко.

«Сьогодні у Мінську з представниками Тристоронньої контактної групи зустрівся головуючий в ОБСЄ Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дайчич. А якщо говорити про ключові підсумки роботи нашої гуманітарної підгрупи, то ми звернулися до ОБСЄ і МКЧХ з проханням направити своїх представників на судилища, що розпочинаються в Ростові над Надією Савченко та Олегом Сенцовим», - зазначила Геращенко.

Читайте такожУ Росії зростає кількість затриманих і засуджених українців

Відео дня

«Також, ми домовилися про те, що Червоний Хрест може, у якості моніторингової місії, долучитися до міжнародної процедури етапування засуджених, які відбувають покарання в тюрмах на окупованих територіях…», – написала вона.

«На окупованих територіях в тюрмах знаходиться близько 10 тисяч тих, хто відбуває покарання, визначене українськими судами ще до війни, отже це не полонені. З цих ув’язнених, за нашою інформацією, близько тисячі просять про те, що хочуть відбути залишок терміну покарання в інших установах, на території, що під контролем української влади. Це важливо, адже це теж українські громадяни, нехай навіть такі, що скоїли злочини і по яким прийнято вироки», – зазначила депутат.

Читайте такожСенцов заявив, що його судять за участь в акціях Майдану і позицію щодо відстоювання українського Криму

«Але ми, як держава, маємо бути впевнені, що до них не приміряють заборонених методів. Якщо вдасться це зробити – будемо також вважати це нашою маленькою, але важливою роботою в гуманітарній сфері. І працюємо далі по переговорам по звільненню наших героїв, що знаходяться в полоні. Дуже сподіваємося на успіх», – написала Геращенко.

Сьогодні у Мінську з представниками Тристоронньої контактної групи зустрівся головуючий в ОБСЄ міністр закордонних прав ...

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, July 21, 2015

Читайте такожСуд над Савченко розпочнеться 30 липня

Раніше УНІАН повідомляв, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін надіслав міністрам закордонних справ країн ЄС і «Великої сімки» листи з проханням направити своїх представників до міст проведення судів над українською льотчицею Надією Савченко і українським режисером Олегом Сенцовим, які незаконно утримуються в Росії за сфабрикованими звинуваченнями.