Фотоілюстрація / Фото УНІАН

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Сьогодні перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький відвідав два резервних пункти прийому і тимчасового перебування переселенців у Сєверодонецьку, які зараз облаштовуються та будуть відкриті на початку жовтня.

Читайте такожПонад 40% переселенців не збираються повертатися з Дніпропетровщини на Донбас - ОДА

Відео дня

"У цих пунктах будуть створені всі умови для комфортного тимчасового перебування людей, які переміщуватимуться зі сходу України до інших регіонів. Таким чином, у разі загострення ситуації та збільшення кількості переселенців ми матимемо резервні місця для короткострокового розміщення людей до того моменту, коли буде вирішено питання про їх переміщення в інші області", - зазначив Мельчуцький.

Один пункт розміщуватиметься на території 51-ї Державної пожежно-рятувальної частини і зможе розмістити близько 150 осіб. На даний час там проводяться ремонтні роботи, замінено всі вікна, ведуться оздоблювальні роботи. Планується обладнання кухонь, санвузлів, душових.

Читайте такожВ Раді просять ЦВК вирішити питання щодо голосування переселенців на місцевих виборах

Другий пункт створюється на полігоні 1-го Державного пожежно-рятувального загону. Там розгорнуто 6 житлових наметів, у яких можна розмістити до 150 осіб. Крім того, споруджується медичний намет та їдальня. Тривають роботи з обладнання душової, планується встановлення генератора для автономного електроживлення. Всі намети обладнано спеціальними обігрівачами.