REUTERS

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

Довідка УНІАН. Премія Сахарова в 50 тисяч євро була заснована Європейським парламентом у 1988 році. Вона щорічно вручається особам чи групам людей, які присвятили своє життя захисту людських прав і свободи слова.

У 2014 році отримав премію Сахарова гінеколог з Конго Денис Муквеге, який спеціалізується на допомозі зґвалтованим жінкам.

Читайте такожУ Львові презентували книгу Надії Савченко "Сильне ім'я Надія"

Як повідомляв УНІАН, українську льотчицю Надію Савченко минулого літа викрали терористи на Донбасі і перевезли до РФ. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів. Однак, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їх смерті.

Читайте такожУ США Нємцова посмертно нагородили Премією свободи

Відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов був убитий у Москві в ніч на 28 лютого. Після смерті політика стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на стороні терористів воюють російські війська.

Читайте такожСноудену заочно вручили норвезьку премію за критику спецслужб

Едвард Сноуден в червні 2013 року передав газетам Washington Post і Guardian секретні матеріали про програми стеження спецслужб США і Великобританії. За даними АНБ, у розпорядження журналістів могло потрапити до 200 тисяч секретних документів. Після їх передачі Сноуден вилетів у Гонконг, а з 23 червня минулого року перебував у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво». У серпні 2013 року він отримав притулок у Росії.