меджлис / gazeta.lviv.ua

Про це ТАСС заявив так званий «віце-прем'єр республіки» Руслан Бальбек, порівнявши Меджліс із забороненою в РФ «екстремістською організацією» "Правий сектор".

"Організація "Правий сектор" заборонена в РФ як екстремістська. Треба задуматися про те, що організація Джемілєва і Чубарова веде таку саму антинародну руйнівну діяльність. Це паразити, які під патріотичними гаслами руйнують власну країну і несуть загрозу оточуючим, - сказав Бальбек. - Якщо ці діячі й далі будуть займатися "екстремістською діяльністю" і також будуть спільно із забороненими в РФ організаціями проводити спільні акції, вони доб'ються заборони на діяльність".

Відзначається, що Чубарову та Джемільову за рішенням суду заборонено "в'їзд в Росію" на п'ять років. Щодо Чубарова також розслідується кримінальна справа нібито за заклики до посягання на територіальну цілісність Російської Федерації. Очолюваний ними Меджліс не зареєстрований по російському законодавству.

Відео дня

Читайте такожЧубаров розповів, коли може початися енергетична блокада Криму

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня розпочалася безстрокова акція по блокуванню вантажного транспорту, який везе товари в Крим, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. В акції беруть участь кримські татари, активісти «Правого сектору» та інших організацій. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускають пішоходів і легковий транспорт.

Читайте такожБлокада Криму: Росія обурена і буде скаржитися в міжнародні організації

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.

22 вересня окупаційна влада Криму рекомендувала місцевим засобам масової інформації не використовувати назву «Меджліс» у своїх матеріалах.