62.ua

Як повідомляє 62.ua з посиланням на ГУ МВС в Донецькій області, з кращих бійців, більшість з яких пройшли такі "гарячі точки" як Дебальцеве, створено новий окремий підрозділ швидкого реагування на екстрені ситуації. Головні завдання батальйону - участь в спецопераціях, припинення масових заворушень, негайне реагування на всі зміни оперативної обстановки.

Читайте такожВійськові частини візьмуть шефство над краматорськими школами

Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін представив командира новоствореного батальйону. Ним став співробітник спецпідрозділу "Сокіл" капітан міліції Сергій Рощупкін.

Відео дня

"Батальйон буде виконувати спецзавдання, пов'язані з АТО, затримання особливо небезпечних злочинців. Напередодні виборів першочергове завдання - не допустити дестабілізації ситуації, забезпечити безпеку громадян та охорону громадського порядку. З метою недопущення провокацій, масових заворушень, ми посилюємо роботу у великих містах і забезпечуємо ефективний розподіл сил і засобів", - зазначив Аброськін.

Підготовка міліцейського спецназу буде здійснюватися в стислі терміни. На відпрацювання взаємодії у підрозділі відведено 2 тижні. Тренування буде проходити на базі Маріупольського училища професійної підготовки працівників міліції. Особливу увагу під час навчань буде приділено вдосконаленню навичок щодо припинення протиправних дій під час масових заворушень і протистояння збройним групам злочинців.

Нагадаємо, це вже третій батальйон, створений для швидкого реагування на екстрені ситуації в структурі обласного главку міліції. На території області вже діють батальйони "Південь" і "Північ", які складаються з працівників Головного управління міліції та міськрайорганів.