донбасс донбас донецк подвал / Радио Свобода

Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Представник ОБСЄ в контактній групі з врегулювання ситуації в Україні Мартін Сайдік пояснив, що вже протягом місяця діє заборона на діяльність організацій ООН на території "ДНР" й "ЛНР". Влада так званих республік пояснює таку міру неправильно оформленими документами, які були представлені структурами ООН.

Читайте такожРятувальники доставлять гумдопомогу для жителів Донецької та Луганської областей

Відео дня

«Підготовлено 16 тис. тонн гуманітарної допомоги - це близько 800 вантажівок, але доставка не може бути здійснена. Мова йде не тільки про продовольства, там і будматеріали, і інші вантажі, необхідні для відновлення інфраструктури регіону», - розповів Мартін Сайдік.

Сайдік заявив, що влада "республік" зобов'язала всі організації, які доставляють гуманітарну допомогу, подати заяву та отримати акредитацію в Донецьку і Луганську. Організації, які не зробили це, з 25 вересня позбавлені допуску на територію "ДНР" й "ЛНР".

Зазначимо, що Росія з літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі так звані «гуманітарні конвої» - колони вантажівок, зміст яких нікому не відомий, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі.

У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги».

У той же час бойовики не пропускають на окуповану територію гуманітарну допомогу з України.