REUTERS

Інформацію про це УНІАН підтвердили в УСБУ в Запорізькій області.

"Дійсно, співробітниками УСБУ в Запорізькій області затримано жителя Запоріжжя, який в березні-квітні 2014 року активно брав участь у так званих "антимайданах" біля будівлі Запорізької ОДА та мерії Запоріжжя, після чого виїхав на тимчасово окуповану територію. У так званої "ДНР" він після проходження спецпідготовки з техніки стрільби з різних видів зброї і основам диверсійної справи був зарахований в так зване "Управління спецоперацій генпрокуратури ДНР". Проходив в ньому "службу" протягом року – до 30 серпня 2015 р., після чого самовільно покинув цей підрозділ і виїхав за межі тимчасово окупованій території", - повідомили в УСБУ.

Читайте такожПід Донецьком затримано судимого за крадіжки бойовика "ДНР"

Відео дня

За даними відомства, прибувши на територію Запорізької області, член незаконного військового формування "ДНР" близько півтора місяців переховувався від правоохоронних органів, але 22 жовтня був затриманий співробітниками УСБУ в Запорізькій області.

У зловмисника вилучено ряд речових доказів його участі у військових діях проти українських силовиків, зокрема, в планшеті виявлено відеозаписи стрільби з гранатомета, кулемета та іншої зброї в житловій зоні міст на території Донецької області.

Читайте такожЗатримано снайпера "ДНР", який обстрілював місію ОБСЄ (відео)

Зараз затриманий перебуває під вартою. Його дії кваліфіковані, як скоєння злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення або участь у терористичній організації або в терористичній групі).