sevzakon.ru

Як повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури, управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генпрокуратури спільно з прокуратурою Автономної Республіки Крим завершено досудове розслідування та скеровано до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт стосовно одного із колишніх депутатів Севастопольської міської ради за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

У ході слідства зібрано достатньо доказів, що свідчать про вчинення зазначеним народним обранцему березні 2014 року державної зради та інших дій з метою посягання на територіальну цілісність і недоторканність України під час анексії Криму, створення так званої «Республіки Крим» та звернення до Російської Федерації з пропозицією про прийняття міста Севастополя до складу Російської Федерації в статусі міста федерального значення.

Читайте такожКремль почав готуватися до захоплення Криму за два місяці до втечі Януковича – російський журналіст

Відео дня

Відповідно до вимог закону, Апеляційним судом Києва підсудність кримінального провадження визначено за Дарницьким районним судом Києва. Підготовче судове засідання призначено на сьогодні.

Обвинувачений перебуває під арештом.

Cанкція ч. 3 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої, санкція ч. 1 ст. 111 - покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте такожУ Мережі з'явився фільм, приурочений до другої річниці окупації Криму (відео)