янтарь, конфликт, Житомирская область / facebook.com/nikolaiychuk

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій головного управління Національної поліції у Житомирській області.

За попередньою інформацією, уранці 3 червня у лісовому масиві поблизу Обища сталася сутичка між місцевими жителями та приїжджими особами через ділянку у лісі, де можливі поклади бурштину.

Поліцейські затримали близько 10 осіб з числа немісцевих жителів. У результаті проведеного огляду їх та належних їм транспортних засобів вогнепальної зброї не виявлено.

Відео дня

Нині правоохоронці проводять огляд місця події, збирають свідчення для об’єктивного відтворення її обставин та встановлюють усіх учасників.

Читайте такожНа Житомирщині затримано скупників бурштину із камінням вартістю 4 мільйони гривень

До лікарні доставлено двох осіб з тілесними ушкодженнями, не пов’язаними із застосуванням вогнепальної зброї. Обставини їхнього травмування з’ясовуються.

Розпочато кримінальне провадження з попередня правова кваліфікація події - ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство).

Водночас депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук сьогодні на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив, що він отримав інформацію про перестрілку "у селі Обище Олевського району між представниками заїжджих бандитських формувань та місцевим населенням". За інформацією Ніколайчука, селяни "перекинули 4 бандитських автомобілі та відловлюють поліських терористів".