/ autolocked.ru

Як повідомляє прес-служба управління, припинено діяльність двох зловмисників, які виготовляли та реалізовували спеціальні технічні засоби для сканування автомобільних охоронних систем.

«Двоє мешканців Одеси і Києва налагодили виробництво пристроїв для зламування автомобільних систем під виглядом звичайних брелоків для сигналізації. Клієнтів спільники підшукували через Інтернет», - розповіли в СБУ.

У відомстві зазначили, що співробітники спецслужби задокументували факт продажу киянином одного виробу більш ніж за 20 тисяч гривень. Під час спроби реалізації ще двох пристроїв майже за 30 тисяч гривень 4 липня правоохоронці затримали зловмисника в його власному автомобілі поблизу торговельного центру в житловому районі столиці.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі затримали декана факультету харчової академії, яка вимагала хабар за сесію

Під час обшуків за місцем проживання торговців співробітники СБУ вилучили комплектуючі для виготовлення нових пристроїв і комп'ютерну техніку з програмним забезпеченням для їх «прошивки».

Слідчими управління СБУ в Одеській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Як зазначили в прес-службі, одеського спільника, який розробляв «пристрої», правоохоронці затримали раніше.

Триває слідство.