У ході операції, проведеної співробітниками Управління СБУ в м. Києві, у Дарницькому районі столиці під час отримання хабара було затримано співробітника одного з райвідділів податкової міліції.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі УСБУ в м. Києві, 30-річний податківець із загальним стажем служби у півроку вимагав 500 доларів США у директора комерційної структури за повернення вилучених на приватному підприємстві документальних матеріалів.

Щоб довести факт злочину, криміналісти нанесли спеціальною речовиною, яку видно лише в ультрафіолетовому світлі, на грошові купюри напис “хабар”. Після затримання мічені банкноти були вилучені у підозрюваного.

Відео дня

За матеріалами УСБУ слідчим відділом прокуратури міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Ведеться слідство.

В Управлінні СБУ в м. Києві діє “телефон довіри”. У разі наявності інформації щодо корупційних дій з боку державних службовців, а також щодо інших питань, які відносяться до компетенції органів СБУ, громадяни можуть звертатися за номером (044) 226-26-27. “Телефон довіри” працює цілодобово.