аптечка тактична медицина військова медицина медична сумка / Фото: УНІАН

Як повідомили УНІАН в управлінні зв'язків із громадськістю ЗСУ, про це повідомив начальник Центрального військово-медичного управління – начальник медичної служби ЗС України полковник медичної служби Едуард Хорошун.

Читайте такожСША передали Україні "швидкі" для евакуації поранених військових (фоторепортаж)

"На сьогодні підготовлено за міжнародними стандартами 225 інструкторів із тактичної медицини, які мають відповідні сертифікати. Вони нині навчають особовий склад підрозділів. Створено навчальну медичну роту, розпочалася робота зі створення у Львові Центру тактичної медицини за стандартами НАТО на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки", – сказав Хорошун.

Відео дня

За його словами, у Центральному військово-медичному управлінні ЗСУ триває активна робота щодо фахової підготовки спеціалістів.

Зокрема, організована підготовка інструкторів із тактичної медицини. Підготовлені інструктори направлені в район АТО для проведення занять з особовим складом та надання медичної допомоги пораненим.

Читайте такожУряд схвалив зміни до норм харчування військових: до раціону включені сухофрукти, шоколад, кава

Хорошун зазначив, що за допомогою канадської сторони проведено три курси підготовки інструкторів. Також проведено навчання з підготовки до роботи медичного персоналу у разі масових санітарних втрат за сприяння Інституту медичних операцій Міністерства оборони США.

Представник ЗСУ також повідомив, що цього року в медичних ВНЗ України формуються групи підготовки фельдшерів для ЗС України.