У Волинській області за січень-вересень цього року середньомісячна заробітна плата зросла на 40,4% і зараз становить 1349 грн.

Таким чином, Волинь серед регіонів України перемістилась з 26 на 22 місце за рівнем виплати зарплатні. Про це йшлося на засіданні колегії облдержадміністрації, - повідомили УНІАН у прес-службі ОДА.

Найвища заробітна плата в установах сфери фінансів становить 3003 грн., у сфері торгівлі автомобілями та їх технічного обслуговування - 1723 грн., в установах державного управління - 2078 грн., в закладах вищої освіти - 1711 грн., у промисловості - 1564 грн., на будівництві - 1623 грн.

Відео дня

Низький рівень оплати праці продовжує зберігатися на сільськогосподарських підприємствах області, у працівників готелів і ресторанів, сфери надання індивідуальних послуг, початкової освіти.

За офіційними статистичними даними у жовтні загальна сума боргу із заробітної плати у Волинській області зросла в 1,5 раза у порівнянні з попереднім місяцем і становила 7180,8 тис.грн. Збільшення відбулося виключно за рахунок економічно активних підприємств.