Приз за кращу чоловічу роль на III Римському кінофестивалі, який закінчився ввечері 31 жовтня, вручений українському акторові Богдану Ступці, який зіграв головну роль в українсько-польському фільмі "Серце на долоні" режисера Кшиштофа Зануссі.

Про це повідомляють Подробиці з посиланням на українську кінокомпанію SOTA Cinema Group.

"Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в усьому світі. Мрії повинні збуватися, і я щасливий, що у мене є можливість сприяти цьому", - сказав Богдан Ступка.

Відео дня

Ступка блискуче зіграв польського олігарха, якому необхідна пересадка серця. "Серце на долоні" найближчим часом вийде в прокат в Україні.

Головний приз III Римського кінофестивалю - статуетка римського імператора Марка Аврелія за кращий фільм - був присуджений картині "Опіумна війна" (Opium War) режисера Сіддіка Бармака (Афганістан - Японія - Південна Корея - Франція, 2008. У ролях: Джо Суба, Пітер Буссиан).

Нагороду за кращу жіночу роль одержала італійська актриса Донателла Фінокк`яра за головну роль у фільмі "Дамські улесники" італійця Едуардо Вінспіра.

Премії "Золотий Марк Аврелій" за особливий внесок в професію цього року удостоєні Аль Пачино і Джина Лоллобриджида.

Римський кінофестиваль  задуманий і організований мером італійської столиці Уолтером Велтроні як прямий конкурент старого кінофестивалю в світі - Венеціанського.