В ОБСЄ вкотре закликають до припинення вогню та розведення сил і засобів / www.youtube.com

Про це йдеться у повідомленні місії у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що Хуг разом з патрулем місії під час візиту на схід України відвідали сьогодні Донецьку фільтрувальну станцію.

«Розпочинається третя зима під час цього конфлікту, і ненормальним є те, що ми фіксуємо випадки, коли в результаті бойових дій страждають об’єкти цивільної інфраструктури. Це ті об’єкти, які забезпечують опалення та водопостачання для мирних жителів по обидва боки від лінії зіткнення», - сказав Хуг.

Відео дня

У місії нагадали, що Донецька фільтрувальна станція розташована між Авдіївкою та Ясинуватою і забезпечує водою близько 400 000 людей у цьому районі. Через обстріли робота фільтрувальної станції часто припиняється, що спричиняє перебої в подачі води в Авдіївці, Ясинуватій і деяких районах Донецька.

Читайте такожНа Донбасі бойовики із погрозами вимагали харчів від представників місії ОБСЄ

«Часто трапляється так, що об’єкти інфраструктури зазнають пошкоджень внаслідок безперервних бойових дій з позицій, які розташовані занадто близько одна до іншої», - наголосив він.

Хуг закликав сторони припинити бойові дії та відвести сили.

«Припинити бойові дії повинні сторони. Вони також мають відвести сили і засоби. І саме сторони повинні покласти край цьому конфлікту і забезпечити нормалізацію ситуації задля населення Донбасу. СММ ОБСЄ здійснюватиме моніторинг того, як сторони дотримуються підписаних угод», - підкреслив Хуг.