Меморіал осквернили уже не вперше / Фото Володимир Музиченко via Facebook

У селі П'ятидні Володимир-Волинського району Волинської області невідомі осквернили меморіал закатованим євреям. Про це повідомив голова місцевої єврейської громади Володимир Музиченко, передає Вголос.

Читайте такожУ Харкові вандали осквернили пам'ятник отаману Івану Сіркові (фото)

"Невідомі негідники осквернили святе для мене і кожної нормальної людини місце - меморіал на місці розстрілу близько двадцяти тисяч громадян нашого міста і прилеглих населених пунктів в с. П'ятидні. Цих людей убили нацисти за сприяння місцевої поліції. Їх убивали лише за те, що вони народилися євреями. Якісь ви***ки потай залишили образливі написи, зміст яких зводиться до порівняння євреїв із нацистами", - написав Музиченко на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня
Голова єврейської громади нарікає на бездіяльність поліції щодо вандалів / Фото Володимир Музиченко via Facebook

Він зауважив, що після його звернення до відповідних служб аналогічні написи залишаються на зупинці с. Ворчин - на міжнародній трасі, по якій "їдуть іноземці з Європи і роблять дуже неприємні для України висновки про українців".

Голова місцевої єврейської громади також нарікає, що поліція не розлідує кримінальні справи про випадки наруги над могилами в цьому ж меморіалі. Музиченко також звернувся до влади із питанням щодо того, що територія меморіалу є об'єктом діяльності "чорних археологів" і "металошукачів", а "якісь «патріоти» облаштували собі справжній тренувальний табір".