Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Ігор Гундич / фото ЖОДА

У Житомирській області райони та об’єднані громади мають до 8 вересня прийняти рішення про створення інклюзивно-ресурсних центрів. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської ОДА.

Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам і головам об’єднаних територіальних громад створити інклюзивно-ресурсні центри, про що поінформувати управління освіти і науки облдержадміністрації до 08.09.2017 року», – йдеться у документі.

Відео дня

Загалом в області планується створення близько 30 інклюзивно-ресурсних центрів, які допомагатимуть навчатися дітям з особливими освітніми потребами.

Читайте такожНавіть за наявності однієї дитини з особливими потребами в школі має бути створено інклюзивний клас – Гриневич

Один центр розрахований приблизно для 7 тис. дітей. Фінансуватимуться центри за рахунок державної субвенції.

Інклюзивно-ресурсний центр – це установа, яка утворюється з метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років.

Діти з особливими потребами – це не лише діти з інвалідністю. Це також діти, які мають проблеми з навчанням, діти національних меншин, які не знають мову.

Гранична чисельність фахівців центру становитиме 12 осіб. У разі потреби можна залучати додаткових фахівців.