Драма

Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сєїтаблаєв представив трейлер нового фільму "Кіборги", який він присвятив вбитій чеченці, добровольцю і активістці Аміні Окуєвій. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожПравоохоронці встановлюють наявність відеокамер поблизу місця обстрілу автомобіля Окуєвої та Осмаєва

У зв'язку із загибеллю Окуєвої, режисер присвятив фільм їй. "Дорогі друзі, разом з командою представляємо вам офіційний трейлер фільму "Кіборги". Аміна Окуєва, сестра моя, особисто я присвячую цю прем'єру тобі. Вічна пам'ять тобі. Герої не вмирають. Слава Україні", – написав Сєїтаблаєв.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня автомобіль добровольців АТО Окуєвої і Осмаєва обстріляли на залізничному переїзді біля Глевахи (Київська область), в результаті Окуєва загинула. Осмаєв поранений. Пізніше Осмаєв розповів, що перед обстрілом він з дружиною поверталися до Києва з іншого регіону, за кермом автомобіля знаходився він. За словами Осмаєва, на залізничному переїзді їх машину почали обстрілювати. "Все розліталося навколо мене, панель вся", – згадує він. Поліція розцінила вбивство Окуєвої як замовне.