Мурал із зображенням військового з’явився на одному зі столичних АЗК мережі ОККО – на перетині вулиць Богатирської та Лугової. Зображення вкриває всю стіну заправки, сягаючи 30 метрів у довжину та 9 метрів заввишки. На плечі військовий тримає свого помічника – безпілотник ШАРК. Про це повідомляє офіційний сайт мережі АЗК ОККО.

Мережа ОККО та фонд "Повернись живим" з листопада акумулюють кошти на придбання 25 розвідувальних комплексів для ЗСУ. На сьогодні вже зібрано на 14 ШАРКів.

"Створюючи артоб’єкт, ми прагнули висловити вдячність нашим захисникам і захисницям. А також і всім українцям, хто долучився до нашої ініціативи "ОКО за ОКО", хто заправляється Pulls`ом помсти та донатить кошти на ШАРКИ. Після перемоги мурал нагадуватиме про силу і згуртованість українського народу", – каже директор департаменту корпоративних комунікацій ОККО Ярослава Полякова.

Відео дня

На ідею муралу компанію надихнув флешмоб українських ілюстраторів, які виклали у соцмережах цілу серію своїх робіт, де головним героєм став саме ШАРК. Як зазначають в компанії, - вибирати було складно, оскільки всі роботи відзначалися і креативністю, й патріотизмом, та все ж зупинилися на ілюстрації авторки під ніком Дарця Зіронька.

Нагадаємо, з 1 листопада 2022 року у мережі АЗК ОККО стартувала спільна з фондом "Повернись живим" ініціатива "ОКО ЗА ОКО", мета якої придбати 25 розвідувальних комплексів "ШАРК" для потреб Збройних Сил України. На цю потребу компанія перераховує по 1 гривні з кожного проданого літра пального PULLS 95/DIESEL.

ШАРК – це сучасна розробка української компанії "Укрспецсистемс" із партнерами, яка має низку технологічних переваг перед аналогами, здатна ефективно коригувати вогонь артилерії, зокрема й систем залпового вогню HIMARS, та виконувати ще низку бойових завдань. До складу одного комплексу входить наземна станція управління на базі спеціально модифікованого прохідного мікроавтобуса, безпілотні літальні апарати і пускова установка.