Євросоюз повинен чітко зафіксувати, що Україна поки не має перспективи членства у ЄС, переконані німецькі експерти, які зазначають, що за 18 років українські політики тільки обіцяли реформи, однак нічого не робили для цього.

У найближчому майбутньому Україна не зможе інтегруватися до Європейського Союзу і про це європейські лідери мають чесно сказати українцям, впевнений керівник Європейської академії у Берліні Екгарт ШТРАТЕНШУЛЬТЕ, повідомляє “Німецька хвиля”.

Про це він сказав, виступаючи під час відеоконференції, де йшлося про відносини між Німеччиною та Україною.

Відео дня

«Вам самим треба краще займатися розвитком країни. Ми ж не можемо запропонувати шлях до щастя», - зауважив Е.ШТРАТЕНШУЛЬТЕ.

Водночас виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Райнер ЛІНДНЕР упевнений, що зараз Україна переживає глибоку рецесію і країні вкрай потрібні реформи соціальної сфери, зокрема, слід навести лад з пенсіями та зарплатами українців.

Також Р.ЛІНДНЕР наголошує, що без модернізації економіки та змін у аграрному секторі Україні буде важко.

Натомість, як відзначає “Німецька хвиля”, колишній уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан СОКОЛОВСЬКИЙ упевнений, що реформи в Україні таки велися всі ці роки, втім їхні наслідки українці відчують згодом.

Б.СОКОЛОВСЬКИЙ також дорікнув Німеччині за те, що вона й досі не виробила єдиної власної концепції щодо України.