Відносно гендиректора ТОВ "Деспмедія" Ігоря Гусєва порушено кримінальну справу, пише 27 жовтня газета "Коммерсант" із посиланням на представників слідства. Росіянина, якого вважають найбільшим спамером світу, підозрюють в незаконному підприємництві, пов`язаному з витягуванням доходів в особливо великих розмірах.

За даними видання, у вівторок, 26 жовтня, в офісі і квартирі Ігоря Гусєва пройшли обшуки, в ході яких було вилучено фармацевтичні препарати, ноутбуки, носії інформації і документи. Місцезнаходження самого бізнесмена поки невідоме слідчим, можливо, він знаходиться за кордоном. Передбачається, що дані на нього передадуть Інтерполу.

Згідно з матеріалами справи, на які посилається "Коммерсант", підозри щодо Гусєва пов`язані з партнерською програмою Glavmed.com, за допомогою якої в США і Канаді здійснювалися продажі контрафактних фармпрепаратів з Індії (зокрема, підробної віагри). Продукція рекламувалася за допомогою спам-розсилань. За 3,5 роки компанія Ігоря Гусєва продала препаратів на суму більше 120 мільйонів доларів США. Доходи Гусєва від незареєстрованої підприємницької діяльності оцінюються майже в 2 мільйони доларів.

Відео дня

У рейтингу дослідницького центру Spamhaus найбільшим розповсюджувачем спаму названа Canadian Pharmacy. За даними джерел "Коммерсанта" на інтернет-ринку, власником цієї компанії є Ігор Гусєв.

Також Glavmed.com називали власником прав на домен spamdot.biz – сайту, який закрила ФСБ, який використовували для продажів підробних фармацевтичних препаратів. Проте представники Гусєва заявляли, що Glavmed.com із цим сайтом не пов`язана.

Лента.ру