Апеляційний суд Херсонської області не побачив перешкоджання журналістській діяльності фотокореспондента УНІАН Віталія ДАНИЛЬЧЕНКА, якого побили під час рейдерського захоплення коньячного заводу АПФ "Таврія" в Новій Каховці у вересні 2009 року.

Відповідне рішення в апеляційній інстанції ухвалено сьогодні, 18 січня, повідомив УНІАН В.ДАНИЛЬЧЕНКО.

"Суд залишив у силі вирок, винесений судом Нової Каховки. Обвинуваченого не визнано винним за статтею 171 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Справу закрито і на додаткове розслідування також не буде направлено", - сказав В.ДАНИЛЬЧЕНКО.

Відео дня

Нагадаємо, 3 вересня 2009 року група невідомих намагалася штурмом захопити адміністративну будівлю заводу ВАТ "Агропромислова фірма "Таврія". До адмінбудівлі заводу під`їхали три автобуси з невідомими в кількості майже 170 осіб, які були одягнені в чорну уніформу й екіпіровані спецзасобами. Ці люди вдалися до спроби штурму адмінбудівлі. На захист заводу виступили його співробітники й місцеві жителі, загалом близько 1 тисячі осіб.

Під час рейдерського захоплення адмінбудівлі заводу "Таврія" постраждав фотокореспондент УНІАН В.ДАНИЛЬЧЕНКО. Охоронці заводу завдали йому тілесні ушкодження й розбили фотоапаратуру.

У вересні 2009 р. стало відомо, що прокуратура порушила кримінальну справу за фактом побиття фотокореспондента УНІАН В.ДАНИЛЬЧЕНКА.

3 серпня 2010 р. Новокаховський міський суд ухвалив вирок у справі про побиття В.ДАНИЛЬЧЕНКА в ході рейдерського захоплення коньячного заводу АПФ "Таврія".

Суд засудив єдиного обвинуваченого у справі до штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів. При цьому суд не визнав провину обвинуваченого за ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання професійній діяльності журналіста, а лише засудив його за завдання тілесних ушкоджень за статтею 125 Кримінального кодексу.