У Черкасах розпочато соціальний проект з профілактики гепатиту В. За підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні» близько 300 черкасців, які належать до груп ризику, зможуть найближчим часом пройти безкоштовну вакцинацію від гепатиту В. Про це кореспонденту УНІАН повідомила директор Благодійного фонду «ВАМ» Марія УШКОВА.

За словами М.УШКОВОЇ, Україна має найвищу поширеність ВІЛ/СНІДу в Європі. Останнім часом зростають показники захворюваності і на гепатити. Тому профілактика гепатитів на сьогодні є надзвичайно актуальною. І благодійні організації реалізовують соціальні проекти, пов’язані з профілактикою гепатиту В. Торік пілотні проекти з успіхом пройшли в Києві, Одесі та Миколаєві.

За цим благодійним проектом, на одну людину припадає близько 1,5 тис. грн. Держава не в змозі виділяти такі кошти, як може це зробити благодійні фонди. А цей проект у першу чергу орієнтований на групи ризику.

Відео дня

Черкасці, які належать до цих груп ризику, можуть звернутися у поліклініку №4 Черкас. Спочатку пацієнтів оглянуть лікарі та проконсультують психологи, щеплення проходитиме під суворим наглядом лікарів. Вакцина, якою щеплюватимуть, застосовується вже давно, нею щеплюються лікарі, що працюють з кров’ю. Допомога надаватиметься анонімно та конфіденційно.