24 серпня у Львівській області кілька сіл Сколівського району постраждали від граду розміром, як куряче яйце (діаметр градин становив 3 – 5 сантиметрів).

Про це повідомили УНІАН у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, сильний град, який тривав близько 10 хвилин, розпочався о пів на третю дня. Найбільше від стихії постраждали села Крушельниця, Підгородці, Урич Сколівського району.

Відео дня

У селі Крушельниця град пошкодив 235 житлових будинків, школу, шкільну їдальню, сільську амбулаторію, котельню сільської ради та приватну аптеку. У Підгородцях були атаковані стихією 90 житлових будинків та дитячий садочок. У селі Урич пошкоджено опадами граду 40 будинків та Народний дім.

«За словами жителів, які були очевидцями цієї літньої аномалії, якби град падав ще принаймні 5 хвилин, то рятувати уже б було нічого», - наголошується у повідомленні.

                                          Фото Сегодня.ua

Протягом дня 25 серпня депутатами місцевих рад планується здійснити подворовий обхід постраждалих домогосподарств та скласти відповідні акти про пошкодження. Також буде проведено засідання районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для визначення шляхів ліквідації наслідків негоди, - інформує прес-центр обласного МНС.