Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, їх засуджено за ч. 4 ст. 190 Кроимінального кодексу України (шахрайство) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Один із зловмисників працював у банківській установі, а усі 37 автомобілів ошуканими громадянами були придбані за кредитні кошти.

Власникам транспортних засобів, які сплачували кредит, працівник банку повідомляв, що автомобілі вилучаються банківською установою за борги.

Відео дня

Потенційних покупців зловмисники вводили в оману, запевняючи, що автомобілі продаються банком по заниженій ціні, оскільки позичальники не спроможні виплачувати кредит. В інших випадках вони брали в оренду автомобілі та згодом без відома власника їх продавали.

У такий спосіб упродовж вересня – грудня 2007 року зловмисники незаконно продали автомобілі, власниками яких є жителі Києва, Харкова, Полтави, а також Київської, Харківської, Полтавської, Житомирської та Запорізької областей.

Матеріальні збитки від цих злочинів сягнули понад 500 тисяч гривень.

Суд підтримав позицію прокуратури Києва та призначив покарання організатору злочинної групи у вигляді 8 років позбавлення волі. Інших двох засуджено до 7 років та 7 років 6 місяців позбавлення волі.