Комуністи вимагають знайти руйнівників / Фото: Kpu-kherson.com

Як сказано в повідомленні прес-служби Херсонського обкому КПУ, поширеному 18 лютого, в ніч із 7 на 8 лютого "по-варварськи було зруйновано пам'ятник В.І.Леніну", розташований у провулку Янтарному, напроти адміністративної будівлі збанкрутілого ВАТ «Індустріальна Скляна Компанія».

Згідно із заявою, перший секретар Дніпровського райкому КПУ в Херсоні, депутат Дніпровської райради (ім'я якої не вказується – УНІАН) направила депутатський запит на ім'я начальника Дніпровського районного відділення міліції Мартиненка В.Л. і прокурора Дніпровського району Первака С.В. для того, аби було вжито заходів щодо цієї події.

Правоохоронні органи почали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України (хуліганство).

Відео дня

На тему: На Харківщині пам’ятник Леніну розмалювали свастикою (фото)

Крім того, прес-служба Херсонського обкому КПУ поширила звернення до жителів Херсона, в якому закликала зібрати кошти й відновити пам'ятник В.І. Леніну.

"Комуністи Херсона звертаються до всіх небайдужих, істинно радянських громадян, чиїми руками будувалися заводи й фабрики, житлові будинки, школи й лікарні. До тих, хто будував соціалістичну державу СРСР. Фашистські прихвосні за мовчазної підтримки владних структур почали бандитські дії зі знищення пам'ятників В.І. Леніну на території України (у Житомирі, Мелітополі Запорізької області й Охтирці Сумської області). Надії на справедливе покарання цих нелюдів – мало. Наша мета – відновити пам'ятник В.І. Леніну!", - йдеться в повідомленні.

Також у тексті звернення КПУ зазначається, що "херсонці обурені цим фактом вандалізму й комуністи міста дали клич на збір добровільних грошових коштів на відновлення пам'ятника вождю світового пролетаріату В.І. Леніну".

На чиєму балансі знаходиться пам'ятник вождю пролетаріату - невідомо.