Голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк та Віктор Янукович на відкритті XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013» у Києві, 22 травня 2013 р.

Про це заявив Президент України під час відкриття XXV Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2013".

Як передає кореспондент УНІАН, він, зокрема, зазначив: «Стимулювання сільськогосподарського кооперативного руху залишається основним способом і вірним шляхом формування багатого, потужного середнього класу на селі».

При цьому Янукович підкреслив, що держава й надалі працюватиме над питаннями дерегулювання господарської діяльності. «Повинна й надалі продовжуватися робота, розпочата у сфері дерегулювання господарської діяльності й зі створення привабливого бізнес-клімату», - сказав глава держави.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у середу, 22 травня, в Києві відкрилася XXV Міжнародна агропромислова виставка "АГРО-2013", яка є найбільшим загальнодержавним заходом в агропромисловому комплексі країни. Організатором виставки виступає Міністерство аграрної політики та продовольства України. Цього року у виставці беруть участь декілька десятків компаній із України, Китаю, Німеччини, Чехії, Білорусі та Туреччини.

Виступаючи на відкритті виставки, Президент Янукович зазначив, що зростання валової продукції в аграрному секторі в січні-квітні 2013 р. становило 5%, причому зростання виробництва продукції в сільгосппідприємствах становило 10%.

Уряд України в 2013 році планує значно збільшити фінансування програми створення сільськогосподарських кооперативів, виділивши на ці цілі 100 млн грн проти 5 млн грн минулого року.

За даними міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, на 1 вересня 2012 року в Україні налічувалося 851 сільськогосподарський обслуговуючий кооператив.